عنوان سئو، پیوند یکتا و توضیحات متا در اسنیپت
ساختار یک نتیجه (اسنیپت) از موتور جستجوگر گوگل به شکل زیر است که از ۳ بخش تشکیل میشود:
۱ – عنوان سئو (Title)
۲ – پیوند یکتا (URL)
۳ – توضیحات متا (Meta Description)

منظور از اسنیپت گوگل چیست؟
هنگامیکه شما کلمه و یا عبارتی را در گوگل جستجو میکنید، گوگل ۱۰ نتیجه را در هر صفحه به شما نمایش میدهد. هر کدام از این نتیجهها یک اسنیپت (Snippet) است و شامل یک عنوان سئو، یک آدرس صفحه (URL) و چند خط توضیح است.
عنوان سئو (Title)

عنوان سئو یا متا عنوان همان خط آبی رنگی است که در یک اسنیپت مشاهده میکنید. متا عنوان اولین بخش از اسنیپت است که کاربر آن را مشاهده میکند و در واقع عنوان سئوی شماست. متا عنوان مهمترین بخش اسنیپت است چون به احتمال زیاد اولین قسمت از اسنیپت است که نظر کاربران را جلب میکند. بنابراین اگر میخواهید مخاطبان بیشتری را جذب کنید، باید سعی کنید تا یک عنوان سئوی عالی برای صفحۀ خود بنویسید.
متا عنوان در عملکرد وب سایت، سئو و میزان اشتراکگذاری صفحه در شبکههای اجتماعی تاثیر گذار است. عنوان صفحه باید بهصورت دقیقی توصیفکنندۀ محتوای آن باشد.
برای انتخاب عنوان مناسب برای سئو میتوان به نکات زیادی مانند جذاب بودن عنوان، تشویق مخاطب به کلیک، ارتباط با محتوای صفحه، سلیس و ساده بودن متن عنوان، کوتاه بودن و… اشاره کرد.
همچنین برای انتخاب عنوان سئو برای یک صفحه؛ ابتدا عنوانهای مشابه ایجاد شده توسط رقبا را بررسی کنید تا بتوانید برای انتخاب بهترین عنوان تصمیم بگیرید. نکتهای که میتوان در تولید عنوان مناسب به آن اشاره کرد این است که: تحقیقات نشان میدهد که اغلب جستجوها بهصورت سوالی هستند، بنابراین بهتر است که عنوان صفحه نیز سوالی باشد و محتوای صفحه به این سوال پاسخ دهد.
پیوند یکتا (URL)

به آدرس منحصربهفرد (URL) یک صفحۀ وب، پیوند یکتا گفته میشود که در اسنیپت با رنگ سبز مشخص میشود. پیوند یکتا بخشی از آدرس URL صفحه است که باعث میشود گوگل و مخاطبین راحتتر متوجه موضوع صفحه شوند. به بیان دیگر پیوند یکتا توضیحدهندۀ محتوای صفحه است. باید توجه داشته باشید که پیوندهای یکتا بخش مهمی از ساختار یک وب سایت هستند، چرا که موتورهای جستجو و کاربران از این آدرسها برای ایندکس و بازدید صفحات استفاده میکنند
پیوند یکتا یکی از شاخصههای موتورهای جستجو برای تشخیص موضوع صفحات است. فراموش نکنید استفاده از کلمات کلیدی در پیوند یکتا میتواند رنک صفحه را افزایش دهد!
علاوه بر این پیوند یکتا یکی از پارامترهایی است که کاربران در نتایج جستجوی گوگل میبینند و میتواند در ترغیب کاربران برای کلیک و ورود به وب سایت موثر باشد.
سعی کنید همیشه پیش از انتشار محتوا، پیوند یکتای مناسبی برای آن انتخاب کنید. یک آدرس URL کوتاه و ساده به آسانی برای گوگل و کاربر روشن میکند که داستان صفحه از چه قرار است. از کلمات کلیدی در URL استفاده کنید تا سئو وب سایتتان را هم بهبود بدهید. اگر پیوند یکتای شما انگلیسی است همیشه فقط از حروف کوچک استفاده کنید و تا جایی که میتوانید پیوند یکتای صفحات را ساده بنویسید.
توضیحات متا (Description)
توضیحات متا متنی است که برای صفحات ایندکس شده، در نتایج جستجو نمایش داده میشود و روی ترغیب یا منصرف شدن کاربر از کلیک روی لینک وب سایت تاثیر گذار است. همان توضیحاتی است که انتهای اسنیپت در یک الی دو خط (به رنگ مشکی) نمایش داده میشود. در این بخش میتوانید در مورد صفحۀ خود توضیحات بیشتری به مخاطبان ارائه دهید تا متوجه شوند که چه محتوا، محصول و خدماتی در آن صفحه از وب سایت خود ارائه میکنید. در واقع متن کوتاهی است که میتوانید آن را به صفحات یا مقالات خود در نتایج جستجو اضافه کنید.
توضیحات متا (meta Description) خوب باید خلاصهای از ماهیت صفحه یا مقاله باشد و باعث ترغیب کاربر برای کلیک روی صفحه شود.
محدودیت در نوشتن توضیحات متا
گوگل برای بخشهای متا و توضیحات در اسنیپت محدودیت درنظر گرفته است تا مطمئن شود که پیام شما در زمان کوتاه و در عین حال با خوانایی بالا به مخاطبان منتقل میشود. از آنجایی که گوگل در نتایج خود برای نمایش توضیحات متا محدودیت کاراکتری دارد، افزونۀ سئو توصیه میکند متن توضیحات متا را بین ۱۲۰ تا ۱۵۶ کاراکتر نگه دارید. در صورتیکه این محدودیتها را رعایت نکنید، از نظر اصول سئو (و البته خوانایی کاربر) نکتۀ منفی برای شما به حساب میآید.
در صورت نداشتن توضیحات متا برای صفحات و مقالات، شاید گوگل از پاراگراف اول متن شما تگ توضیحات را استخراج کند، از این رو پاراگراف اول هر مقاله ای بسیار مهم است.

اهمیت نوشتن توضیحات متا
داشتن یک معرفی عالی به شما کمک میکند تا در میان سایر نتایج، متمایز باشید و کاربران بیشتری را ترغیب کنید تا روی اسنیپت شما کلیک کنند. به خاطر داشته باشید که اسنیپت شما، اولین نقطۀ تماس شما با مخاطبان است. بهعبارتیدیگر، اسنیپتها ویترین وب سایت شما هستند. اگر اسنیپت بهتری بنویسید و ویترین جذابتری داشته باشید، شانس شما برای جذب مخاطبان افزایش مییابد و این یعنی شما به مرور زمان سهم بیشتری از بازار را دریافت خواهید کرد.
موفقیت یا عدم موفقیت شما، تا حدود زیادی به کیفیت اسنیپت صفحات وب سایت شما بستگی دارد.
روش نوشتن توضیحات متا در اسنیپت
بهطور کلی شما ۲ راه برای نوشتن اسنیپت دارید. در حالت اول، میتوانید از گوگل بخواهید تا عنوان سئو شما را از تیتر اصلی صفحه و توضیحات متای شما را از متن صفحه دریافت کند و به کاربر نمایش دهد. روش دوم هم این است که عنوان و توضیحات اسنیپت را خودتان بنویسید. توضیحات متا خوب باید کوتاه، کاربردی و ترغیب کننده باشد و بتواند کاربر را متقاعد کند که صفحۀ شما دقیقاً همان چیزی است که در جستجوی آن است. درواقع شما باید نیت و قصد کاربر هدفتان از جستجو را تشخیص دهید تا توضیحاتی براساس آن بنویسید. معمولاً کاربران در کادر جستجوی گوگل یا دنبال پاسخ یک پرسش هستند یا قصد خرید یک محصول را دارند. توضیحات شما باید بتواند پاسخی برای این پرسش ها باشد، همچنین برای کاربرانی که میخواهند یک محصول بخرند نیز باید مشخص کنید چه چیزی باعث تفاوت محصول شما با دیگر رقیبان میشود.

برای داشتن یک اسنیپت عالی، نکات زیر را رعایت کنید:
۱ – موضوع و هدف صفحۀ خود را به خوبی مشخص کنید
عنوان و توضیحات متا را طوری انتخاب کنید که کاربر دقیقاً از محتویات صفحۀ شما مطلع شود و متوجه شود که پس از بازدید از صفحۀ شما چه چیزی به دست خواهد آورد. توجه داشته باشید که عنوان سئوی شما باید موضوع کلی صفحه را مطرح کند. توضیحات متای شما نیز باید دربارۀ محتویات صفحه توضیح بدهد.
۲ – از کلمات کلیدی در اسنیپت خود استفاده کنید
یکی از مهمترین نکات برای کسب رتبههای بالا در گوگل، استفاده از کلمات کلیدی در عنوان و توضیحات متا در اسنیپت گوگل است. استفاده از این کلمات در اسنیپت به گوگل کمک میکند که موضوع صفحه یا مقالۀ شما را به خوبی متوجه شود و به کاربر جستجوکننده هم این اطمینان را میهد که مقالۀ شما کاملاً مرتبط با موضوع است. از طرفی دیگر، اینکه کاربر بتواند حداقل بخشی از عبارتهایی که در گوگل جستجو کرده را در اسنیپت شما ببیند، حس خوبی به او خواهد داد و شانس شما را برای جذب او افزایش میدهد.
البته، لطفاً در استفاده از کلمات کلیدی زیادهروی نکنید. زیرا این کار اسنیپت شما را نامفهوم و غیر قابل درک میکند. پس به اندازهای از کلمات کلیدی خود استفاده کنید که عنوان سئو و توضیحات شما معنادار باشد و کاربر بتواند به خوبی آنها را درک کند.
۳ – مزایای خود را نسبت به سایر نتایج مشخص کنید
قبل از آنکه نوشتن اسنیپت خود را شروع کنید، بد نیست اسنیپت رقبای خود را هم بررسی کنید. برای این کار کافی است کلمات کلیدی صفحۀ مورد نظرتان را در گوگل جستجو نمایید و ببینید که آنها صفحۀ مشابه با صفحۀ شما را چگونه به مخاطبان معرفی کردهاند. پس از بررسی رقبا، سعی کنید توضیحاتی بنویسید که به خوبی مزایا و تفاوتهای شما را نسبت به آنها مشخص کند و بتواند تبدیل به برگ برندۀ شما در کسب رتبۀ گوگل شود.