انواع کلمات کلیدی براساس ذهنیت کاربران و میزان جستجوی آن‌ها

انواع کلمات کلیدی براساس ذهنیت کاربران و میزان جستجوی آن‌ها

 

براساس میزان جستجوی کاربران می‌توانیم کلمات کلیدی را به ۳ دسته تقسیم کنیم:

۱ – کلمات کلیدی اصلی

۲ – کلمات کلیدی عبارتی

۳ – کلمات کلیدی دنباله‌دار یا دُم‌دراز یا طولانی

با ما همراه باشید تا انواع کلمات کلیدی را در این روشِ تقسیم‌بندی بررسی کنیم و شناخت بیشتری از آن‌ها پیدا کنیم.

 

کلمات کلیدی اصلی

کلمات و عبارات اصلی و کوتاهی که به‌طور گسترده در اینترنت جستجو می‌شوند. این کلمات حجم زیادی از جستجوی کاربران را دربر می‌گیرند. بسیار رقابتی هستند و چون جستجوی زیادی دارند، قرار گرفتن در رتبه‌های اول در نتایج جستجو برای آن‌ها بسیار دشوار است. مخاطبان وقتی در رابطه با موضوعی اقدام به تحقیق و جستجوهای اینترنتی می‌کنند، در اولین قدم از کلمات کلیدی اصلی و کوتاه استفاده می‌کنند. به همین دلیل می‌توان روی این دسته از کلمات کلیدی، سرمایه‌گذاری بیشتری انجام داد.

این نوع از کلمات کلیدی معمولاً نشانگر یک دسته‌بندی خاص یا مفهوم کلی هستند. کلمه کلیدی اصلی، مثل “آسمان، لباس، قیچی و …” کلماتی هستند که جستجو دقیقاً مرتبط با آن‌هاست.

 

کلمات کلیدی عبارتی

کاربران با جستجوی این نوع از کلمات کلیدی سئو، به نتایج مشخص‌تری نسبت به کلمات کلیدی اصلی می‌رسند. با این وجود همچنان این کلمات کُلی و کمی نامفهوم هستند. در این روش جستجو، کاربران اهداف معین‌تری دارند، اما به‌دنبال بهترین پیشنهاد از جانب موتورهای جستجو هستند و خود ایدۀ خاصی ندارند. “آسمان آبی / لباس مردانه / قیچی کاغذ بری و…” نمونه‌هایی از کلمات کلیدی عبارتی هستند.

 

کلمات کلیدی دُم‌دراز

کلمات کلیدی طولانی یا دنباله‌دار، در واقع دنباله‌ای بر کلمه کلیدی اصلی هستند. آن‌ها معمولاً بسیار خاص‌تر از کلمات کلیدی اصلی و عبارتی هستند و یکی از مهم‌ترین انواع کلمات کلیدی در سئو وب سایت به‌شمار می‌آیند. در مقایسه با یک کلمه کلیدی اصلی، حجم جستجوی خیلی کمتری دارند. اما این عبارات نیز بازاری رقابتی دارند. مهم‌ترین چیزی که باید درباره یک کلمه کلیدی دنباله‌دار بدانید این است که می‌توانید به‌راحتی مخاطب هدف را از طریق آن شناسایی کنید.

کلمات کلیدی دُم‌دراز راه موفقیت وب سایت‌های پرترافیک هستند و می‌توانند بیش از ۷۰% ترافیک وب سایت شما را پوشش دهند، همچنین عرصۀ رقابت در این کلمات به مراتب کمتر از دیگر انواع کلمات کلیدی است. به‌عنوان مثال اگر کلمه کلیدی اصلی ما “ساعت” باشد، کلمه‌هایی که بعد از “ساعت + …” می‌آیند کلمه کلیدی دنباله‌دار ما را می‌سازند، مثلا:

ساعت مچی زنانه بند حصیری اُمگا

ساعت رومانسون سه موتوره زنانه بند چرمی

ساعت هوشمند شیائومی مدل amazfit bip نسخه گلوبال

و…

یکی از نکات جالب کلمات کلیدی دنباله‌دار این است که هرچقدر کلمه کلیدی دنبالۀ بیشتری داشته باشد، جستجوی کمتر، ترافیک بهتر و رقابت کمتری دارد. رتبه گرفتن برای کلمه “ساعت” بسیار سخت است چون جستجوی آن بسیار بالاست، وقتی جستجوی کلمه بالا باشد معمولاً رقابت آن هم بسیار بالاست و یک وب سایت ضعیف از همان ابتدا نمی‌تواند روی آن سرمایه‌گذاری کند. به همین دلیل، باید سراغ کلماتی برود که طولانی یا دنباله‌دار هستند و جستجوی پایین اما هدفمندی بالایی دارند، بنابراین شما باید به فکر کلمات دُم‌دراز یا دنباله‌دار باشید.

 

براساس ذهنیت، نیّات و افکار کاربران در هنگام جستجو می‌توانیم انواع کلمات کلیدی را به ۳ دسته تقسیم کنیم:

۱ – کلمات کلیدی اطلاعاتی

۲ – کلمات کلیدی معاملاتی

۳ – کلمات کلیدی انتقالی

 

کلمات کلیدی اطلاعاتی

جستجوگران از این نوع کلمات برای به دست آوردن اطلاعات استفاده می‌کنند. برای مثال جستجوهای مربوط به “ترافیک جادۀ چالوس در آخرهفته، نحوۀ نگه‌داری از گل‌های آپارتمانی یا روش‌های تزئین منزل برای جشن تولد” همگی از این دسته‌اند. در هنگام جستجوی این کلمات، جنبه‌های مالی به‌طور مستقیم هدف قرار نمی‌گیرد و کاربران تنها به‌دنبال افزایش دانش و اطلاعات خود دربارۀ موضوعی خاص هستند.

 

کلمات کلیدی معاملاتی یا تجاری

کاربران این کلمات را زمانی جستجو می‌کنند که قصد خرید یک محصول یا خدمت به‌صورت آنلاین دارند و در نتیجه یک خرید اینترنتی انجام می‌شود. برای مثال ” خرید تلویزیون سامسونگ ۴۹ اینچ، بسته‌های اینترنتی ایرانسل و یا دانلود دوره ویدئویی آموزش سئو” در این دسته از کلمات کلیدی قرار می‌گیرند.

 

کلمات کلیدی انتقالی

کاربران این کلمات را با هدف انتقال به یک وب‌سایت خاص در گوگل جستجو می‌کنند. معمولاً زمانی‌که کاربر می‌خواهد به و ‌سایت خاصی مراجعه کند، اما دامنۀ آن وب سایت را نمی‌داند از این کلمات برای جستجو استفاده می‌کند. برای مثال جستجوی کلماتی مانند “جیمیل، لینکداین، علی‌بابا، سایت سازمان سنجش، تخفیفان و … در دستۀ کلمات کلیدی انتقالی قرار می‌گیرد. در نتیجه کاربران با کلیک بر روی اولین لینک حاصل از جستجو به وب سایت مورد نظر خود وارد می‌شوند.

 

برای پیدا کردن انواع کلمات کلیدی می‌توانید مقالۀ “چطور کلمه کلیدی پیدا کنید!” را مطالعه کنید.

پس از آنکه کلمات کلیدی خود را پیدا کردید، آن‌ها را بر اساس اهمیت و نوعشان دسته‌بندی کنید و سپس برنامه‌ریزی کنید. مطمئناً با استفاده از این کلمات کلیدی می‌توانید وب سایت خود را در مسیر درست قرار دهید.

مطالب مشابه